project2
Manualul veterinar al proprietarului de pisici, de Delbert G.

Manualul veterinar al proprietarului de pisici, de Delbert G.

Greșeli de hrănire a pisicilor: prea multă mâncare

Probabil cea mai frecventă greșeală pe care oamenii o fac atunci când hrănesc pisicile este supraalimentarea, spune Joe Bartges, DVM, PhD, DACVIM, DACVN, profesor de medicină și nutriție, Catedra Acree Endowed of Small Animal Research, în cadrul Colegiului de Medicină Veterinară, la Universitatea din Tennessee. „Obezitatea este cea mai frecventă boală nutrițională observată la pisici.”

Deși o pisică plină de picioare poate părea drăguță, obezitatea este asociată cu probleme de sănătate ale pisicilor, inclusiv diabetul, artrita și bolile tractului urinar. De fapt, Bartges spune pentru WebMD că pisicile pot suferi de ceva similar cu acea condiție umană, sindromul metabolic.

Nu este neapărat că le dăm în mod intenționat pisicilor noastre mai multă hrană decât au nevoie, spune Linda P. Case, MS, autoarea cărții Pisica: comportamentul său, nutriția și sănătatea. Este că pisoii noștri „sunt mai sedentari, în comparație cu zilele în care erau pisici de hambar și mai activi. Sunt niște cartofi de canapea acum, nevoile lor de nutriție sunt mult mai mici, așa că este ușor să-i supraalimentați.”

Deci de câtă mâncare are nevoie pisica ta? Aceasta este o întrebare la care răspunde cel mai bine un profesionist, deși recomandările variază între 24 și 35 de calorii pe zi pe kilogram, pentru a menține pisicile la o greutate normală și sănătoasă.

Cu toate acestea, mulți dintre noi nu știu cu adevărat cum arată normalul, așa că „Încurajez oamenii să-și ceară medicului veterinar să-i ajute să determine scorul stării corporale a pisicii lor”, spune Susan G. Wynn, DVM, nutriționist veterinar în Georgia și autoare a lucrării. Manual de medicină veterinară naturală. „Așa vor recunoaște anormalul și vor lucra spre normal.”

A continuat

Greșeli de hrănire a pisicilor: hrănirea numai cu hrană uscată

„Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii este să hrănească pisici cu hrană uscată”, spune Lisa A. Pierson, DVM, un medic veterinar din California, axat pe medicina și nutriția felinei și creatorul CatInfo.org.

După cum se dovedește, tabby-ul domestic de astăzi a evoluat din strămoșii care locuiau în deșert, o moștenire care, fără îndoială, a lăsat felinelor noastre blănoase grația, priceperea lor la vânătoare - și dorința de sete scăzută.

„Știm că sensibilitatea unei pisici la sete este redusă în comparație cu un câine”, spune Case. „Ei nu beau apă în mod voluntar, așa cum ar face un câine.” Și pentru că pisicile produc în mod natural urină foarte concentrată, „le pregătim pentru probleme ale tractului urinar atunci când dieta lor este săracă în lichide”.

„Atunci când pisicile prezintă probleme ale tractului urinar, recomandarea este să le iei o dietă bogată în apă”, spune Pierson. „Totuși, de ce închidem ușa hambarului după ce calul este la o milă de drum? De ce să nu practicați alimentația preventivă hrănindu-le cu alimente [bogate în umiditate] înainte ca aceștia să aibă probleme cu tractul urinar?”

Pisicile sunt concepute pentru a-și lua apa cu hrana, spune Pierson. Deși șoarecii, hrana normală a unei pisici, sunt aproximativ 70% apă, iar conservele aproximativ 78%, hrana uscată este între 5%-10% apă. Acesta este motivul pentru care „mancarea conservată face o treabă mult mai bună de a-ți menține pisica bine hidratată”, spune Pierson pentru WebMD. „Gândiți-vă la alimentele conservate ca la eliminarea vezicii urinare a pisicii de mai multe ori pe zi.”

Greșeli de hrănire a pisicilor: oferirea prea puțină apă

În mod clar, apa este vitală, atât pentru pisici, cât și pentru oameni. Esențială pentru viață, apa reprezintă 60% până la 70% din greutatea corporală a unei pisici adulte, spun experții ASPCA. O deficiență gravă de apă poate avea repercusiuni critice pentru animalele de companie, provocând boli grave sau deces.

Deși alimentele umede pot contribui mult la satisfacerea nevoilor de apă ale prietenului tău feline, pisicile ar trebui să aibă, de asemenea, mai multe surse de apă proaspătă disponibile prin casă, spun profesioniștii. „Fii atent la locul în care îi place pisicii să fie, astfel încât să fie apă acolo”, sugerează Case. „Și să știi că unele pisici preferă apa curgătoare; alții pot detecta gustul clorului din apa de la robinet, așa că ați putea dori să cumpărați apă îmbuteliată pentru ei.”

Iată un sfat gustos pentru a vă încuraja pisica să bea mai mult, oferit înGhidul veterinarilor pentru remedii naturale pentru pisici:

Găsiți câteva frunze de catnip proaspăt Umpleți un vas cu apă și zdrobiți frunzele sub apa Stați pe loc și priviți pisicuțele susceptibile „devin sălbatice”

A continuat

Greșeli de hrănire a pisicilor: adăugarea usturoiului pentru viermi

Unii dintre noi am văzut acele segmente albe ciudate și ondulate lângă partea posterioară a pisicii noastre. Aproximativ de dimensiunea boabelor de orez, acele segmente aparțin unei tenii care a locuit în intestinul subțire al pisicii tale. Unii cred că cel mai bun remediu de casă pentru a combate acești paraziți zguduiți este usturoiul proaspăt, înțepător, adăugat la mâncarea pisicii.

„Aceasta este una dintre cele mai mari concepții greșite din jur”, spune Bartges pentru WebMD. „Nu există nicio dovadă că usturoiul previne orice infestare cu paraziți, inclusiv viermi intestinali sau purici.” În plus, dacă este administrat într-o doză prea mare, usturoiul poate distruge globulele roșii ale unei pisici.

Cel mai frecvent parazit găsit în interiorul pisicilor adulte, teniile sunt de obicei cauzate de pisicuța care înghite un purice. Deși teniile nu pun viața în pericol, ei pot duce la pierderea în greutate, vărsături, disconfort abdominal și alte probleme dacă nu sunt tratați.

Deci, de ce usturoiul la salvare? „Cred că originea acestui lucru este că oamenii gelarex capsule au crezut că usturoiul previne puricii”, spune Case. „Dar hrănirea pisicii cu usturoi nu previne puricii și nu previne teniile.”

Dacă observați segmente de tenie în fecalele pisicii sau în apropierea anusului, discutați cu medicul veterinar, care probabil vă va prescrie un medicament de deparazitare orală. Nu tratați singur viermii pisicii -- nu toate tratamentele funcționează asupra tuturor viermilor și puteți ajunge să faceți mai mult rău decât bine cu medicamentele greșite.

Greșeli de hrănire a pisicilor: a deveni vegetarian sau vegan

Potrivit unor veterinari, o altă greșeală viitoare făcută atunci când hrănesc pisicile este încercarea de a face pisicile vegetariene sau vegane.

Pisicile sunt carnivore obligatorii, ceea ce înseamnă că trebuie să mănânce în principal carne și organe animale pentru a se dezvolta. Aminoacidul taurină, de exemplu, se găsește numai în țesutul animal. Lipsa taurinei poate duce o pisică la probleme cu inima, orbire și chiar moarte.

„Nutrimentele de care au nevoie pisicile care provin din carne, poate sa să fie furnizate în alimente sintetic”, spune Case. „Dar trebuie să fii foarte atent și conștient de idiosincraziile nutriționale ale pisicii.” Deoarece majoritatea dintre noi nu suntem siguri de propriile noastre nevoi nutriționale, poate fi aproape imposibil să ghicim nevoile pisicilor noastre.

A continuat

Greșeli de hrănire a pisicilor: crearea deficiențelor nutritive

Interesul pentru mâncarea de casă pentru pisici (și câini) este în creștere, spun profesioniștii. Este important să ne dăm seama că făcut în casă nu înseamnă întotdeauna sănătos.

„O greșeală pe care văd adesea că oamenii bine intenționați o fac este hrănirea cu diete dezechilibrate de casă”, spune Pierson.

Asta pentru că atunci când fac mâncare pentru pisici de la zero, unii oameni nu reușesc să echilibreze carnea cu cantitatea corectă de calciu, uitând „că o pisică ar mânca atât carnea, cât și oasele prăzii, ceea ce asigură un raport adecvat calciu-fosfor. .”

O dietă pentru pisici prea grea în ton, ficat sau ulei de ficat (cum ar fi uleiul de ficat de cod), poate duce la toxicoză cu vitamina A, ducând la dureri osoase și articulare, oase fragile și piele uscată. O dietă prea bogată în pește crud poate distruge vitamina B1, provocând slăbiciune musculară, convulsii sau leziuni ale creierului. „Dacă un îngrijitor felin dorește să facă hrana animalelor de companie, trebuie să urmeze o rețetă echilibrată în mod corespunzător”, spune Pierson.

O modalitate de a face acest lucru este să începeți prin a vorbi cu medicul veterinar, care vă poate îndruma departe de moftele alimentare și vă poate îndruma către un plan de alimentație echilibrat și sănătos pentru pisica dumneavoastră.

Funcția de sănătate a animalelor de companie WebMD Examinat de Audrey Cook, BVM&S pe 21 aprilie 2012

Surse

SURSE:

Linda P. Case, MS, profesor asistent adjunct, Universitatea din Illinois, Colegiul de Medicină Veterinară; Autor "Pisica: comportamentul său, nutriția și sănătatea,” Coautor al "Nutriție canină și felină.”

Joe Bartges, DVM, PhD, DACVIM, DACVN, profesor de medicină și nutriție, Catedra Acree Endowed of Small Animal Research, Colegiul de Medicină Veterinară, Universitatea din Tennessee.

Susan G. Wynn, DVM, medic nutriționist, Specialiști veterinari din Georgia, Atlanta.

Autor, Manual de medicină veterinară naturală.

Lisa A. Pierson, DVM, California, CatInfo.org.

Cat Owner's Home Veterinary Handbook, de Delbert G. Carlson, DVM, James M. Griffin MD și Liisa D. Carlson DVM Howell Book House, New York, 1995.

Ghidul veterinarilor pentru remedii naturale pentru pisici, de Martin Zucker, Three Rivers Press, New York 1999.

Academia Națională de Științe, „Nevoile nutriționale ale pisicii tale”.

ASPCA, „Nutrimente de care are nevoie pisica ta”, „Hrănirea pisicii tale adulte”, „Viermi”.

Colegiul de Medicină Veterinară de la Universitatea din Illinois, „Nu vă hrăniți pisica cu mâncarea pentru câini”.

Pisicile și laptele: în poveștile pentru copii, pare să fie întotdeauna o potrivire făcută în rai. Cine nu a văzut ilustrații adorabile ale unui pisoi care lăcuiește pe o farfurie plină cu smântână?

Ca și în multe romane, cea dintre pisici și produse lactate nu este chiar ceea ce s-a crezut să fie. Asta pentru că, deși majoritatea pisicilor adoră puțin lapte, laptele nu returnează întotdeauna afecțiunea.

Principalul vinovat este lactoza din lapte, pe care multe pisici au probleme cu digerarea. Rezultatul: diaree sau tulburări de stomac. Nu tocmai romantic.

Pisicile și lactatele se înțeleg vreodată? Pot pisicile să bea lapte? Iată ce au spus nutriționiștii și medicii veterinari pentru pisici pentru WebMD.

Pisicile și produsele lactate Faptul 1: Intoleranța la lactoză este norma

La fel ca oamenii, pisicile pot fi intolerante la lactoză. Și, deși avem tendința de a crede că este o problemă, este de fapt complet normal, spune Linda P. Case, MS, profesor asistent adjunct la Universitatea din Illinois, Colegiul de Medicină Veterinară și autoarea cărții. Pisica: comportamentul său, nutriția și sănătatea.

„Singurul moment în care animalele sunt expuse la lactoză este atunci când sunt bebeluși – în laptele mamei lor," Case spune.

Pentru a digera lactoza, un zahăr din lapte, sistemul digestiv uman și felin trebuie să conțină enzima lactază. Avem o mulțime de această enzimă în sistemele noastre la naștere și ne ajută să prosperăm cu laptele mamei noastre.

Dar, pe măsură ce creștem, este normal ca oamenii și pisicile să înceapă să producă mai puțină lactază. Mai puțină lactază înseamnă mai puțină capacitate de a digera lactoza. Rezultatul poate fi în cele din urmă intoleranță la lactoză.

Când o pisică intolerantă la lactoză bea lapte, lactoza nedigerată trece prin tractul intestinal, atrăgând apă cu ea, potrivit site-ului web al Colegiului de Medicină Veterinară a Universității Cornell. Bacteriile din colon fermentează și zaharurile nedigerate, producând acizi grași volatili.

Toată această activitate ar putea duce la o supărare burtică și poate provoca vărsături. Dar cel mai frecvent simptom al intoleranței la lactoză la pisici este diareea, de obicei în decurs de opt până la 12 ore, spune Susan G. Wynn, DVM, CVA, CVCH, nutriționist pentru animale din Atlanta și co-autor al studiului. Manual de medicină veterinară naturală.

A continuat

Pisicile și lactatele Faptul 2: Multe pisici pot bea lapte

Majoritatea dintre noi probabil le-am dat pisicilor noastre puțin lapte și nu am observat niciodată o problemă. Asta pentru că unele pisici tolerează bine laptele, spune Wynn pentru WebMD.

Cum poți să spui? Încercați să oferi pisicii tale o lingură sau două de lapte. Dacă nu observați simptome într-o zi, sunt șanse mari ca pisica dvs. să se descurce bine cu laptele ca tratament ocazional.

Cu toate acestea, majoritatea medicilor veterinari nu îl recomandă. Pisicile nu au nevoie de lapte, iar problemele potențiale depășesc beneficiile potențiale.

Amintiți-vă că mâncărurile de tot felul -- cum ar fi tonul, carnea, brânza sau alte „mâncăruri pentru oameni” -- ar trebui să constituie nu mai mult de 5% până la 10% din dieta pisicii dvs. Restul caloriilor pisicii dvs. ar trebui să provină dintr-o hrană pentru pisici de înaltă calitate, completă din punct de vedere nutrițional.

Dacă nu ești sigur ce înseamnă asta pentru pisica ta, discută cu medicul veterinar. De asemenea, amintiți-vă că oferirea de mâncare la masă unei pisici o învață adesea pe pisica să fie capricioasă.

Pisicile și lactatele Faptul 3: Iaurtul și brânza pot fi mai ușor de digerat

Uneori, o pisică care nu poate tolera laptele poate să nu aibă nicio problemă cu alte forme de lactate, cum ar fi iaurtul, brânza, untul sau înghețata. Asta pentru că „diferitele forme de produse lactate conțin cantități diferite de lactoză”, spune Wynn.

Există două motive pentru asta. Alimente precum iaurtul și înghețata sunt adesea diluate cu alte lucruri, cum ar fi apă sau grăsimi adăugate. Ele pot fi, de asemenea, cultivate, ceea ce înseamnă că microorganismele au digerat o parte din lactoză.

Deci, dacă doriți să oferiți un pic de lactate unei feline sensibile, șansele unei reacții de intoleranță sunt mai mici la brânzeturi, iaurturi și alte lactate de cultură.

Pisicile și lactatele Faptul 4: Pisicile nu au nevoie de lapte de vacă

În ciuda acestor ilustrații fermecătoare din cărți de povești, „laptele de vaca este complet inadecvat pentru pisoi”, spune Wynn.

Deși pisoii au lactază în sistemul lor, pur și simplu nu există suficientă pentru a face față supraîncărcării cu lactoză din laptele de vacă.

Dar lactoza nu este singura problemă. „Proporțiile dintre cazeină și zer sunt greșite și în laptele de vacă”, spune Case pentru WebMD.

A continuat

Dacă pisoiul tău este tânăr și încă mai are nevoie de lapte de mamă, poți încerca un înlocuitor de lapte făcut special pentru pisoi.

Vândute de veterinari sau găsite în magazinele de animale de companie, înlocuitorii de lapte de pisică conțin adesea lapte de vacă care „a fost modificat pentru a se apropia cât mai aproape de compoziția nutritivă a laptelui de pisică”, spune Case. Aceasta înseamnă proporții ajustate de cazeină și zer și o reducere a cantității de lactoză. Dacă creșteți sau creșteți un pisoi orfan, „înlocuitorii de lapte formulați special pentru pisoi sunt cu siguranță o modalitate de a merge.”

Pentru pisicile adulte, tratați înlocuitorii de lapte ca orice alt produs lactat: puteți oferi cantități mici ca deliciu.

Același lucru este valabil și pentru înlocuitorii de lactate conceputi pentru oameni, cum ar fi laptele de soia și fără lactoză. Puteți să le oferiți ca delicii, dar „în general, nu există niciun motiv să le folosiți decât dacă pisica a dezvoltat un gust neobișnuit pentru ele," spune Wynn.

Pisicile și lactatele Faptul 5: Pisicile au nevoie de apă, în primul rând

Indiferent cât de bine tolerat este laptele de vacă, pisica ta va avea întotdeauna nevoie de multă apă proaspătă și curată. Potrivit site-ului web al Colegiului de Medicină Veterinară a Universității Cornell, apa vă ajută pisica:

Reglați temperatura corpului Digerați mâncarea Eliminați deșeurile Lubrifiați țesutul Și permite sării și altor electroliți să treacă prin corp

Pentru a vă încuraja pisica să bea apă, încercați să plasați mai multe boluri de diferite adâncimi în jurul casei. Multe pisici le place și apa curgătoare, spune Case. Dacă al tău este unul, poți găsi fântâni pentru pisici la majoritatea magazinelor de animale de companie.

Funcția de sănătate a animalelor de companie WebMD Examinat de D. West Hamryka, DVM la 01 mai 2010

Surse

SURSE:

Susan G. Wynn, DVM, CVA, rezident clinic în nutriția animalelor mici,Universitatea din Tennessee; Coautor, Manual de Natur VeterinarMedicament și Medicină veterinară pe bază de plante.

Linda P. Case, MS, profesor asistent adjunct, Universitatea din Illinois,Facultatea de Medicină Veterinară; autor, Pisica: comportamentul ei, nutriția,și Sănătate; coautor, Nutriție canină și felină.

Colegiul de Medicină Veterinară a Universității Cornell: „Hrăniți-vă pisica”, „ÎntrebațiElizabeth: Este dăunător să le oferi pisicilor lapte?”

ASPCA: „Pot pisicile să bea lapte de soia?”

Marla J. McGeorge, DVM, Portland, Ore.

© 2009 WebMD, LLC. Toate drepturile rezervate.

Blana strălucitoare a unei pisici este frumoasă, o încântare la atingere și extrem de funcțională. În haina unei pisici pot exista până la 130.000 de fire de păr pe centimetru pătrat. Și aceste fire de păr fac multe lucruri:

Ele oferă unei pisici date senzoriale. Îl protejează de căldură și frig, vânt și ploaie Ele chiar ajută o pisică să producă nutrienți vitali precum vitamina D.

Dar, pe cât de meticuloase sunt pisicile în îngrijirea acestei comori, din când în când haina unei pisici își poate pierde strălucirea.